Colore

Contender x Lord

Geb.: 2002 Kleur: Bruin stm.: 1.72

Colore-1

Colore is een hengst die zichzelf kenmerkt door een losse en dynamische beweging, zijn galop is bergopwaarts met een maximale bodemwinst. Dit gepaard gaande met een ongelooflijke rijdbaarheid, een onbegrensd vermogen en een excellente beentechniek overmeersterd deze bloedgemaakte Colore de hoogste sprongen met eenvoud. Vanaf zijn vijfde jaar werd Colore onder het zadel van Beat Mandli zorgvuldig voorbereid op zijn toekomstige sportcarrière. Naast overwinningen in internationale Youngster wedstrijden volgden hoge plaatsingen in grote internationale wedstrijden. Zoals 2de in de grote prijs CSI***Magna Racino, 2e op het CSI**** te Lyon en 2e op het CSIO in St. Gallen.

Eind 2012 kwam Colore onder het zadel van Hans-Dieter Dreher. Zo heeft deze combinatie deelgenomen in Calgary als lid van het Duitse team. Met een foutloze ronde in de barrage hebben ze bijgedragen aan het winnen van de titel voor Duitsland. Er was tevens een overwinning in de grote prijs van Albfuhren. Daarnaast waren er overwinningen en hoge plaatsingen te Donaueschingen, Stuttgart, Genf, Bordeaux, Londen, Mannheim, Balve, Hamburg, Chantilly, Doha, Hickstead, Valkenswaard, Wenen, Aken, Madrid en Lyon.

De vader van Colore, Contender (v. Calypso II) is een van de meest gebruikte hengsten van het Holsteiner verband. Het buitengewone verervingspotentiaal van Contender is onder andere zijn moeder Gofine toe te schrijven. Deze merrie leverde in aanparing met verschillende hengsten vele toppaarden: Ulina van Chicago (Susanne Behring) en haar nicht Think Twice (Leopold van Asten), net als de gekeurde Cornetto van Caletto I. Ook Gofines dochter M-Loreen (v. Leander) heeft in combinatie met Caletto I twee nakomelingen voortgebracht die internationale overwinningen gehaald hebben: Fine Kiss (Michel Robert) en Caliskan (Candice King). De internationale springsport telt intussen veel toppaarden van Contender. Zeker te vermelden is de Europees kampioen Montender met Marco Kutscher. Daarnaast Carlo, die bij de Europese kampioenschappen in Madrid in 2011 onder Nick Skelton de bronzen medaille won. Net als de drie nakomelingen: Con air (Jose Larocca), Contino 14 (Jonathan Miller) en Checkmate (Meredith Michaels-Beerbaum) die deelnamen aan de Wereldkampioenschappen in Kentucky 2010. Contender heeft 126 gekeurde zonen in verschillende fokgebieden. Ondertussen heeft hij ook Capitol I in de ranglijst met nakomelingswinsom ingehaald. Met een fokwaarde voor springen van 151 punten telt Contender tot een van de topverervers in Duitsland.

De moeder van Colore is de Lord dochter Hera XIX uit stam 741. Deze Holsteiner merrie stam heeft een rij van internationale toppaarden voortgebracht, o.a VDL Cardento (Team zilver voor Zweden bij de Olympische spelen in Athene), Leonardo (Franke Sloothaak) of Chagall Orion (M. Deslauriers). Hera’s vader, de Ladykiller zoon Lord gaf reeds in zijn 1e jaargang na weinig dekkingen het wereldklasse paard Livius, dat onder Peter Luther internationaal successen behaalden. Vele verdere parcourskracks hielpen bij de roem van Lord, o.a Loreana (Lars Nieberg), GK Helena (Inga Czwalina). Hera’s moeder Artane heeft de in Holstein gekeurde Classido, de internationaal succesvolle Lupus, net als de gekeurde volbroer van Hera, Lotus voortgebracht.

Colore is een hengst die zijn potentie meer dan overtuigend heeft laten zien. Colore is toegelaten voor alle Zuid Duitse verbanden, Cheval suisse, andere stamboeken op aanvraag.

Stamboom Colore

Contender Calypso II Cor de la Bryère
Tabelle
Gofine Ramiro
Cita
Hera XIX Lord Ladykiller XX
Viola
Artane Romino
Partane

 

Colore-5 Colore-6