Hermantico

Comme II Faut x Colbert GTI

Geb.: 2012 Kleur: Schimmel stm.: 1.76

Hermantico bewerkt site

Hermantico is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en heeft een goede mond. De stap en draf zijn ruim voldoende van ruimte. De galop is krachtig en goed van ruimte en souplesse In beweging heeft de hengst een goede houding en een goede balans. Hermantico springt goed met het lichaam omhoog en toont goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. De hengst spring met een goede beentechniek.

Hermantico lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Hermantico veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel. Hermantico is de eerste KWPN-goedgekeurde zoon van Comme II Faut. Comme II Faut is een combinatie van de tweede fenomenale springpaarden Cornet Obelensky en de legendarische Ratina Z. Comme II Faut heeft de goede genen meegekregen van beide ouders en doet zijn naam eer aan, want ook hij is succesvol op het hoogste niveau met Marcus Ehning. De bloedopbouw van Hermantico vindt zijn oorsprong in Westfalen. Moeder Chiquitita is een dochter van Colbert GTI een Cantus-zoon die ook succesvol was in de sport. De grootmoeder bracht in combinatie met Charisma (v. Calido I) het 1.60m springpaard Camirage van de Ierse Christina Kelly. 

Hermantico kan de stokmaat vergroten, de galoppade verbeteren, afdruk en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij. 

Stamboom Hermantico

Comme II Faut Cornet Obelensky Clinton
Rabanna v. Clost
Ratina Z G. Ramiro Z
Argentina Z
Chiquitita Colbert GTI Cantus
F-Calata Girl
Cira Be Come On 
Buona B

Hermantico 1

Hermantico staand site