Magnus Romeo

Royal Feu x Hans Anders Z

Geb.: 2001 Kleur: D.bruin stm.: 1.72

thumb Magnus Romeo 1

Masters-Hengst 2011

Magnus Romeo laat ons de springsport in de beste vorm zien, een bloedgevoerde vererver uit de allerfijnste internationale springgenen. Topmodern en op de sprong met alle gaven gezegend: beste techniek, bliksemsnelle reflexen en zijn grenzeloze vermogen. Uitgerust met de nodige vechtlust en een uitstekende lichaamselasticiteit overwint hij de hoogste sprongen met speels gemak.

Zijn carriere begon in Argentinie: Reservewinnaar van de Argentijnse hengstenkeuring, bij de 6-jarigen was hij Argentijnse vice-kampioen en bij de 7-jarigen was hij Landskampioen van Argentinie. Reeds bij zijn eerste inzet tijdens de landenwedstrijd in Wellington liet de knappe 8-jarige hengst met een dubbel nulronde zijn wereldklasse zien. De doorbraak in de sport in de wereldtop kwam voor Magnus Romeo in het seizoen van 2011. Onder zijn huidige ruiter Hans-Dieter Dreher gallopeerde Magnus Romeo telkens verder in de voorste rang op de gerenomeerde wedstrijdplaatsen van de wereld: Aachen (2. NRW-Preis), Hickstead (5.GP), Donaueschingen (3.GP), Pioltello (1.GP), DM Balve (7.Platz) , Mechelen (4.GP).

Ook in 2012 steeg het succesduo verder op de succesladder. Met de overwinning in de Global Champions Tour GP in Chantilly lieten ze opnieuw hun talent zien. In de landenwedstrijd in Lummen en La Baule sprong Magnus Romeo beide dubbelnul. Er waren vele hoge plaatsingen in grote wedstrijden, o.a Wenen, Abu Dhabi en CSI-W Genf (GP 3.plaats). In februari 2013 waren ze winnaar in het wereldbekerspringen van Bordeaux. Tevens behoorden ze tot het winnende Duitse equipe in Hickstead. Daarnaast volgden vele hoge plaatsingen in Goteborg, Hamburg, Wiesbaden, Aken en Calgary. Op de wereldwijde lijst van topsspringpaarden vinden we Magnus Romeo terug op plaats 10.

Vader: De Franse Royal Feu is een zoon van Lord Gordon(v. Almé). Opmerkelijk is ook de moeder van Lord Gordone taviane, in de 70-er jaren was zij een der meest succesvolste sportmerries van Frankrijk. Ondanks zijn vroege dood na slechts 1 dekseizoen liet Lord Gordon enkele excellente nakomelingen na, zoals Rolling Pierre, hij was de tweede beste hengst achter Grand Veneur. Royal Feu’s moeder Neurine stamt af van de best verervende volbloed van Frankrijk, Laudanum xx. Nakomelingen van Royal Feu, zoals Diabolo d’Ysieux, winnaar van de grote prijs van Moskou, Diam’s III, internationaal succesvol met Joe Fargis (USA) of Nayana onder Pénélope Leprevost (Fra) representeren zich op de grootste internationale wedstrijden de prestatiegenen van de vader.

Moeder: Soy Happy van Hans Ander Z/Weltgotthard uit de Argentijnse fokkerij voert de bekendste bloedlijnen van Duitsland. Haar vader Hans Anders Z stamt zowel langs moederszijde als van vaderszijde uit een succesvolle springstam. Zelden vind men zo een hoge beveiligde afstamming, als van zijn moeder Calipa Z, een dochter van de meest succesvolste sportmerries van de wereld, Ratina Z. Twee keer Olympisch team goud, 1 keer Olympisch individueel zilver, team goud op de Wereldkampioenschappen, 2 keer team goud op de Europese kampioenschappen, individueel zilver op de Europese kampioenschappen, Wereldbekerfinale goud en winnaar van de belangrijkste grote prijzen van de wereld.

De grootmoeder en stammoeder Heureka won in 1970 reeds de grote prijs van Aken. De succesvolle aanparing met Almé, Ramiro, Cor de la Bryère en Acord II ontstond de indrukwekkende Hans Anders Z, die zich in het zware springen, net als in de fokkerij in Argentinie en Zangersheide een naam kreeg.

Magnus Romeo is toegelaten voor  alle Zuid Duitse Verbanden, Holstein, Hannover, Cheval Suisse, ZVCH, Frankrijk.

Stamboom Magnus Romeo

Royal Feu Lord Gordon Almé
Taviane
Neurine Laudanum XX
Ramona F
Soy Happy Hans Anders Z Acord II
Calipa Z
Weltgotthard Weltgotthard
Estampita

 

Magnus-Romeo-3Magnus-Romeo-4