Quiwi Dream

Quidam de Revel x Contender

Geb.: 2005 Kleur: Bruin stm.: 1.66

thumb Quiwi Dream 1

Quiwi Dream is een indrukwekkende bloedgemaakte springspecialist. Met zijn uiterlijk is hij een toonbeeld van schoonheid. Een uitdrukkingsvol hoofd, een mooie opgezette hals en een optimale bovenlijn. Zijn afzet bij de sprong en zijn sensationele sprongafwikkeling zorgen bij de toeschouwers voor verbazing.

Quiwi Dream liet bij zijn keuring een grote indruk achter door zijn grote overzicht, springvermogen en snelle reflexen waarvoor hij een eindcijfer van 9.5 kreeg. Quiwi Dream heeft zijn uitstekende springpotentiaal ook in 2012 opnieuw bewezen. Hij was zegevierend in de Bundeschampionat kwalificatie in het springen M**. Reeds bij zijn eerste internationale start wist Quiwi Dream een zeer goede indruk na te laten met een 1e en 2e plaats in de Youngster tour. Hierop volgden vele verdere nationale en internationale overwinningen en plaatsingen tot het S**, onder andere in Mannheim, Donaueschingen, Oslo en Helsinki. Een bijzonder hoogtepunt was de overwinning in de finale van de Youngster tour tijdens het CHIO Aken. Hiermee meet hij zich met de beste toekomstige paarden van Europa. Na diverse plaatsingen op grote wedstrijden zoals Zürich, Villach, Balve en St. Gallen kon hij opnieuw een hoogtepunt aan zijn carrière toevoegen namelijk twee maal een tweede plaats CHIO Aken.

De vader van Quiwi Dream, Quidam de Revel is naast Cor de la Bryere een der weinige Franse hengsten die in Holstein tot hengstenlijn voerder is geworden. Zijn wereldwijde uitstekende positie als springpaard vererver is onomstreden.

Quiwi Dreams moeder is tevens prestatie rijk. Panam Air is een volle zus van de gekeurde hengst Com Air I en Com Air II. Naast de levende foklegende Contender, zien we in haar afstamming Landadel, Ramiro en Landgraf I die ons tot de verdere prestatie garantie brengen. De stammoeder Nabella (Lausanne) van Landgraf I was internationaal Grand Prix geplaatst. Uit de stam 8888 komt de in het Zweedse Staatsfokkerij Flyinge ingezette Akribori (Winnaar in de hengsten test), het internationale springpaard Lanciana van Lancer II, Akribori’s zus en de Holsteinse veilingtopper Carriere Zwei van Cassini I, net als de beeldschone moeder I-Lauda Air van Landadel.

Quiwi Dream is toegelaten voor alle Zuid Duitse verbanden, Holstein en Duitse sportpaarden.

Stamboom Quiwi Dream

Quidam de Revel Jalisco B Almé
Tanagra
Dirka Nankin
Ondine de Baugy
Panam Air Contender Calypso II
Gofine
I-Lauda Air Landadel
E-Rijeka

 

Quiwi-Dream-3 Quiwi-Dream-2  Quiwi-Dream-4