Condities 2023

Hengstenhouderij Nijenkamp

Erkend K.I. station

Ons bedrijf is een goed gekeurd S.W.S- en inseminatiestation. K.I. aan huis is mogelijk. De tarieven voor sperma zijn exclusief BTW. 

Kosten stalling

Voor de stalling van een merrie zonder veulen wordt € 12,50 per dag exclusief BTW in rekening gebracht. Voor de stalling van een merrie met veulen zijn de kosten € 15,- per dag exclusief BTW. Ruime stalling en weidegelegenheid zijn aanwezig. Merries worden geïnsemineerd en verblijven in onze stallen en weiden op risico van de eigenaar.

Halen en brengen van merries

Voor het halen en brengen van uw merrie brengen wij transportkosten in rekening.

Bij aanbieden van uw merrie niet vergeten

  1. Stamboekpapier of kopie mee te brengen;
  2. Het inleveren van het paspoort;
  3. Indien de merrie niet ingeënt is tegen influenza of lang geleden, wordt dit terstond op ons bedrijf gedaan door onze dierenarts (kosten zijn voor rekening van de eigenaar).

Indien wij geen vergoeding krijgen van de inseminatiekosten van het betreffende hengstenstation, zijn wij genoodzaakt deze kosten à € 75,- per inseminatie bij de eigenaar van de merrie in rekening te brengen. 

Dierenarts begeleiding

Dierenkliniek Lemselo zal dit jaar de gynaecologische merriebegeleiding verzorgen op ons dekstation. Deze merriebegeleiding vindt plaats van maandag tot en met zaterdag vanaf 8.00 uur ‘s morgens. De kosten voor deze begeleiding worden door de dierenkliniek bij u in rekening gebracht. Voor scannen gedurende het hele dekseizoen gelden de volgende tarieven exclusief BTW:

- Vers sperma:  € 130,00
- Diepvriessperma:  € 180,00 


Het is mogelijk om embryo te spoelen op ons dekstation. Voor meer informatie kunt u hiervoor terecht bij Kelly Nijenkamp van Dierenkliniek Lemselo.

Wilt u geen gebruik maken van een abonnement, dan betaalt u € 25,00 exclusief BTW per keer scannen. U dient dit dan vóór aanvang van de merrie-begeleiding te melden. Voor paarden die niet geïnsemineerd worden door ons dekstation is het niet mogelijk om gebruik te maken van een abonnement, maar betaalt u een bedrag van € 25,00 exclusief BTW per keer scannen.

Medicijnen en andere specifieke behandelingen (zoals slijmmonsters en BO, baarmoeder spoelen, flushen, diep insemineren en dichtzetten) vallen buiten dit pakket en worden apart in rekening gebracht.

N.B. Indien u bezwaar hebt tegen bepaalde handelingen, dan dient u dit voor aanvang van de merrie-begeleiding kenbaar te maken.

De Dierenkliniek Lemselo werkt volgens de algemene voorwaarden van de KNMvD, welke ter inzage liggen op de dierenkliniek.

Algemene voorwaarden

Voor de algemene voorwaarden van Hengstenhouderij Nijenkamp verwijzen wij u naar de algemene voorwaarden gedeponeerd door de bond van hengstenhouders bij de KvK te Utrecht.