Golddigger

Querly-Elvis x Corland Keur

 
Geb.: 2011 Kleur: Bruin stm.: 1.72

Golddigger Zuidwolde website2

Met trots presenteren wij onze eigen gefokte hengst Golddigger. Golddigger werd tijdens het verrichtingsonderzoek geroemd om zijn fantastische reflexen. Deze werden beoordeeld met een mooie 8,5. Daarnaast werd zijn voorzichtigheid als uitschietende kwaliteit genoemd. Golddigger is een hengst met veel hengstuitdrukking, hij zal veel bloed toevoegen in de Nederlandse fokkerij.

Afgelopen zomer heeft Golddigger zijn debuut gemaakt op 1.45m niveau. Dit deed hij met veel overtuiging, wat vertrouwen geeft voor zijn verdere sportcarrière. Als 5-jarige wist Golddigger tijdens de hengstencompetitie in Zuidbroek een mooie 3e plaats te behalen. Gevolgd door een 4e plaats tijdens de finale in 's-Hertogenbosch. Hiermee wist hij te eindigen op een 6e plaats in de eindstand van de hengstencompetitie in de klasse M. Afgelopen zomer wist Golddigger zich nog meer in de kijker te springen. Tijdens CSI* te Geesteren heeft Golddigger het weekend afgesloten met een 4e plaats in het 1.30m. Dit succes wist hij verder te zetten met een 5e plek in de finale van het 1.30m tijdens CSI* Ommen. Golddigger wist deze fantastische vorm goed vast te houden wat resulteerde in een 4e plek tijdens de KWPN paardendagen van de 6-jarigen. Ook in het begin dit jaar kon Golddigger alweer een fantastische prestatie aan het rijtje toevoegen, namelijk een 5de plaats tijdens de Grand Prix CSI* Drachten. 

De moeder van Golddigger is de merrie Wella die afkomstig is uit de Merrielijn 149, fokfamilie 472. Wella heeft als jong paard een blessure opgelopen waardoor ze niet als sportpaard kon worden ingezet. De moeder van Golddigger is een dochter van de bekende hengst Corland. Corland heeft op het hoogste niveau gepresenteerd onder Wout-Jan van der Schans. De grootmoeder van Golddigger, de merrie Cella, heeft 1.40m gesprongen onder Jochen Munsterhuis. Grootmoeder Cella is tevens uitgerust met het sport en keur predikaat. Uit de moederlijn van Golddigger komen zeer veel interessante springpaarden. Onder meer Nalvaro (v. Libero H), Zidane (v. Celano), No Limit (v. Libero H) en de goedgekeurde hengst Vaillant (v. For Pleasure). Het internationale springpaard Hello Forever die op dit moment zeer succesvol is onder Scott Brash komt eveneens uit dezelfde moederlijn als Golddigger. 

De vader van Golddigger Querly Elvis (VDL Groep Zagreb) eindigde in 2010 in de eindstand van de KWPN Hengstencompetitie in 's-Hertogenbosch op een mooie tweede plaats. Daarvoor wist hij de kwalificatie wedstrijd in Roosendaal al te winnen. Onder Gerco Schröder heeft Zagreb vele internationale concoursen gelopen in met name rubrieken voor 7-jarige springpaarden, daarin behaalden zij verschillende prijzen. Inmiddels wordt Zagreb op internationaal niveau uitgebracht door Mathijs van Asten.

Golddigger is goedgekeurd bij het KWPN, Holstein Global en het Oldenburger Springpferde Verband. 

Stamboom Golddigger

Querly-Elvis Querlybet Hero Baloubet de Rouet
Narcotique de Muze II
Unique Heartbreaker pref
Mystique
Wella stb-ext Corland keur Cor de la Bryere
Thyra
Cella keur sport-(spr) G. Ramiro Z pref
Ucella stbGolddigger CSI Ommen websiteGolddigger Zuidwolde websiteGolddigger 3